https://www.mobil.se/nyheter/n-sta-apple-watch-kan-m-ta-blodsockerhalten
563396
Nyheter
Obekräftade uppgifter

”Nästa Apple Watch kan mäta blodsockerhalten”

Dagens Apple Watch är ingen utpräglad hälsoprodukt, men rykten säger att nästa version kan bli det.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Ska%CC%88rmavbild%202017-05-16%20kl.%2008.54.52.png?itok=0JO0EnG4', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Ska%CC%88rmavbild%202017-05-16%20kl.%2008.54.52.png?itok=X4Gzc-cw', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Ska%CC%88rmavbild%202017-05-16%20kl.%2008.54.52.png', w: 876, h: 603, title: 'Dagens Apple Watch är ingen utpräglad hälsoprodukt, men rykten säger att nästa version kan bli det. ' },]
Källor till sajten BGR hävdar att den kommande versionen av Apples smarta klocka Apple Watch kommer att vara rustad med teknologi som kan mäta användarnas blodsockerhalt.

Att Apple ursprungligen hade större ambitioner på hälso-området för sin Apple Watch än vad man levererade med den slutgiltiga produkten (läs: i princip ingenting) är ingenting vi med säkerhet vet. Men otaliga rykten och obekräftade uppgifter har gjort gällande att tanken från början var att klockan skulle kunna användas för att monitorera användarens hälsa på en rad olika sätt. Och nu har rykten om liknande funktionalitet i en kommande version av Apple Watch tagit fart. Detta efter att källor till sajten BGR nu hävdar att nästa Apple Watch kommer att kunna mäta användarnas blodsockerhalt. 

Revolutionerande för diabetiker

Den som vet någonting om blodsocker känner också till att det enda sättet att idag ta reda på nivån är genom att sticka hål på huden och därefter analysera blodet. Men Apples lösning ska vara av så kallad icke-invasiv typ, vilket innebär att det varken behövs stick eller hål i huden. Exakt hur det ska gå till är aningen oklart, men enligt BGR:s källor ska Apple ha anlitat "uppemot 200 läkare” för att ta fram teknologin. Sensorerna som analyserar blodet sägs sitta i klockans armband. Om uppgifterna stämmer så skulle det inte minst innebära en smärre revolution för världens diabetiker. 

Olika armband, olika funktioner

Konceptet med den nya Apple Watch-enheten sägs vara att olika armband ska kunna användas för olika ändamål. Man ska till exempel kunna använda ett slags armband för att mäta blodsockernivån, medan ett annat armband ska kunna ge extra batteritid till klockan. Apple har i vanlig ordning valt att inte kommentera uppgifterna. Det finns inte heller någon indikation på när teknologin skulle kunna vara redo att lanseras.