Fördelar och problemlösning

När Imessage inte fungerar: Meddelanden på alla enheter och utan problem

Med Imessage kan du skicka och ta emot gruppmeddelanden tillsammans med andra som också har Apple-enheter, du kan skicka från din IPhone och se meddelanden även på din Ipad och så vidare. Du kan också skicka högupplösta bilder, få läskvitton och annat.

Publicerad Uppdaterad

När Imessage inte fungerar

Blir dina meddelanden gröna istället för blå betyder det att de skickats som sms eller mms istället för som Imessage. Det kan beror på att mottagaren inte har en Apple-enhet eller stängt av Imessage, eller att deras enhet inte är ansluten till internet för tillfället.

Meddelanden kommer inte fram

För att vara säker på att få Imessage till alla dina enheter bör du se över vilken adress som de skickas ifrån. Du kan ställa in ditt telefonnummer eller ditt Apple ID-med associerade e-postadresser som avsändare. För bäst funktionalitet är det bra att se till så din Ipad, din telefon och andra enheter använder samma avsändare och att nya konversationer startas från ditt mobiltelefonnummer. Du hittar dessa inställningar i Inställningar - Meddelanden. Där kan du även ställa in sms-koppling så att vanliga sms hamnar även i dina andra enheter så du kan svara på dem där. 

Inaktivera Imessage när du även kör Android

Byter du till en Androidtelefon från en Iphone kan Imessage ställa till problem. Har du till exempel en Ipad med Imessage och en Androidtelefon får du se till att Imessage använder e-postadressen till ditt Apple ID (och inte telefonnumret) eller helt enkelt inaktivera Imessage helt. Detta för att du säkert ska få dina sms till din Android-telefon. Om Imessage är aktiverat på en Iphone du inte har tillgång till kan du ändra ditt lösenord för Icloud. Då tas alla telefonnummer bort från Ipad, Mac, Iphone och Ipod Touch.

Det här är en läsarfråga som vi på Mobilredaktionen svarat på. Som PLUS-medlem på mobil.se kan du både stäla egna frågor och läsa våra svar först av alla.