Sammanställning: Tillväxten av de olika Android-versionerna

Närmare 21 procent använder Kitkat

Kitkat fortsätter att växa och drygt en femtedel av världens alla Android-enheter körde versionen i början av augusti.

Publicerad Uppdaterad

Google släpper nya versionen av Android, Android L, till allmänheten i höst. Under tiden fortsätter Android 4.4 Kitkat att sakta men säkert växa. Enligt Googles senaste siffror var 20,9 procent av Android-enheterna utrustade med Kitkat i början av augusti. Det motsvarar en ökning med tre procentenheter sedan början av juli.

Källa: Google

Jelly Bean är dock fortfarande den dominerande versionen av Android, med en andel på 54,2 procent. Jelly Beans andel ökade efter att Kitkat lanserades i november 2013, men har sedan dess återgått till ungefär samma nivå som i december. Det är främst de allra äldsta versioner av Android som minskat sedan Kitkat blev tillgängligt. Gingerbread minskade sin andel från 24,1 procent i december 2013 till 13,6 procent i augusti medan Ice Cream Sandwich minskade från 18,6 procent till 10,6 procent.

Enheter som mäts i Googles data är de som under en sjudagarsperiod (till den 12:e augusti) besökt Google Play Store och som kör senaste versionen av appmarknadplatsens app, det vill säga enheter med Android version 2.2 eller senare.