Apple Watch Series 6

Nästa Apple Watch kan komma att detektera panikattacker

Om de läckta uppgifterna stämmer kommer Apple att fortsätta att satsa på nya hälsofunktioner i nästa Apple Watch.

Publicerad Uppdaterad

Apple har i stor utsträckning följt användarna för att få svar på frågan vad en smartklocka är till för, och fokus har med tiden hamnat allt mindre på appar och även träning hamnar mindre i fokus till förmån för hälsofunktioner som att detektera om någon ramlat eller har tecken på hjärtfel.

Enligt Max Weinbach och sajten EverythingApplePro kommer nästa Apple Watch även att ha funktioner för att detektera ovanligt höga stressnivåer, och om det finns tecken på att man håller på att få en panikångest-attack. Panikångest är i grunden ofarligt men det är lätt att tro att man upplever en hjärtattack eller något annat hälsofenomen. Att få veta att det är just en ångestattack kan därför i sig hjälpa till att bryta den, och klockan ska hjälpa dig ytterligare med andningsövningar.

Tidigare har det talats om att den nya klockan även kommer att få funktioner för sömnmätning. Nästa Apple Watch väntas inte lanseras förrän i höst, så det är inte säkert att klockans funktionsuppsättningar ens är spikade ännu. Så här tidiga rykten ska därför tas med viss skepsis, men det låter onekligen som en funktion Apple skulle vilja ha.

Källa