Bättre bilder med Iphone 9

Nästa års Iphone sägs få mer högupplöst kamera

Apple håller fast vid Iphone-kameror med upplösning på 12 megapixlar även i år. Men nästa år blir det betydligt mer högupplöst, om man får tro färska uppgifter från Taiwan.

Publicerad Uppdaterad

Nej, vi vet. Megapixlarna är långt ifrån allt när det kommer till foto. Men upplösningen är åtminstone en väsentlig del. Och Apple, som hittills inte satsat på högre upplösning än 12 megapixlar, tycks nu vara på gång med färsk kamerateknologi byggd på lite högre upplösning. Detta enligt uppgifter till Digitimes. Men tekniken hinner inte leta sig in i årets Iphone-modeller, utan förväntas dyka upp i nästa års telefoner. 

Ny fabrik i Taiwan

Apple ska ha anlitat den taiwanesiska underleverantören Largan Precision för arbetet med de nya linsmodulerna. Detta då företaget, inte minst tack vare sin nya fabrik i Taichung, ska vara den enda leverantör som har tillräcklig kapacitet att tillverka högupplösta kameramoduler i sådan omfattning som Apple har behov av. Produktionen av modulerna ska inledas i liten skala redan i oktober i år, enligt källorna till Digitimes. Därefter ska man sakta men säkert öka produktionsvolymen efterhand. 

Källa