Talesperson vittnar om ny strategi

Nästa LG-flaggskepp kan döpas till något annat än G7

Efter LG G5 och G6 kommer så klart G7? Nej, inte nödvändigtvis. Enligt en talesperson för den koreanska elektronikjätten så ska man nämligen överväga att byta namnstrategi på mobilsidan.

Publicerad Uppdaterad

Det är långt ifrån någon unik idé att byta namnstrategi när det handlar om konsumentelektronik. Faktum är att man skulle kunna kalla det något av en trend i techvärlden rent generellt under senare år. Inget Windows 9. Ingen Iphone 9. Och möjligen så blir det inte heller någon LG G7. Det är åtminstone inte bestämt att det kommande flaggskeppet från LG ska heta G7, hävdar en talesperson för företaget i en intervju med koreanska The Investor. Talespersonen menar att man tittar på en helt ny strategi när det gäller namnsättningen på sina telefoner, detta i syfte att anpassa sig till konkurrenter som Apple och Samsung, som ligger ett par siffror framför LG. 

Tvåsiffrigt aktuellt

Enligt en annan källa på LG så ska man överväga ett tvåsiffrigt nummer i kombination med ett nytt namn. Flera olika förslag ska redan finnas ”på bordet”, enligt personen. Det var med telefonmodellen Optimus G från 2012 som LG etablerade konceptet med telefoner som kallas G-någonting. Optimus föll sedermera bort och sedan dess har man kört med G och en siffra. Vad som väntar i stället återstår att se, men LG får sannolikt snabba på att bestämma sig. Detta då ett nytt flaggskepp väntas offentliggöras i samband med Mobile World Congress i Barcelona, som äger rum i slutet av nästa månad. 

Källa