Ny inspelningsfunktion

Navigera med Waze till din egen röst

Säg vilken röst är bättre än din egen att stå för navigationsintruktionerna? Nevermind, förresten…

Älskar du att höra din egen röst? I så fall kommer nu en välsignad uppdatering av navigations-appen Waze, som med den senaste uppdateringen för Android låter dig spela in dina egna körinstruktioner.

Publicerad Uppdaterad

Ibland förser utvecklarna appar med funktionalitet som lämnar en med ett stort, tomt roterande ”varför?” ovanför pannloben. Och nog får man väl ändå klassa möjligheten att spela in sin egen navigations-röst i Android-versionen av Waze som just en sådan funktion. I stort sett ingen gillar ju att höra sin egen röst. Men kanske har man en skämtsam persona eller ”gubbe” som man vill låta passagerarna få njuta av? Kanske vill man spela in frugans eller makens lena stämma? Oavsett vilket, så är den saken nu hur som helst möjlig. 

39 fraser

Den som känner ett skriande behov av att sätta igång uppdaterar förslagsvis appen till den senaste versionen och går därefter till inställningarna, som man klurigt nog hittar under förstoringsglaset i kartvyns nedre vänstra del. Inställningsikonen hittar man därefter i övre vänstra hörnet, och ett tryck på den leder till en meny. Skrolla ned en bit till avancerade inställningar och gå in under menyvalet ”Sound & Voice”. Där finns funktionen i form av menyvalet ”Voice Recorder”. Det är bara att sätta igång och läsa in de totalt 39 olika instruktionsfraserna.

Endast för dina öron

Av helt logiska skäl blir navigations-upplevelsen med den inspelade rösten inte 100 procent komplett, då ingen normalt funtad människa ens skulle överväga att läsa in alla gatunamn som finns i appen. Den biten får Waze även fortsättningsvis leverera med standardröst. Men i övrigt är det nu din egen ljuvliga stämma som ljuder i kupén när du skumpar fram i rusningstrafiken. Det går i nuläget inte att bjuda sina vänner på välljudet heller, då den inlästa rösten enbart fungerar i den egna appen och inte går att dela. 

Källa