https://www.mobil.se/nyheter/netatmo-f-koll-p-v-dret-med-mobilen
517500
Nyheter
Väderstation på CES 2013

Netatmo: Få koll på vädret med mobilen

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/635909.jpg?itok=tkruTd3v', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/635909.jpg?itok=mBs-d-og', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/635909.jpg', w: 690, h: 393, title: ' ' },]
Håll koll på vädret med din telefon och bidra samtidigt till bättre väderlekstjänster, det är tanken med Netatmo.

Netatmo har funnits ute i USA ett par månader och börjar nu dyka upp även i Europa. Det hela består av två rörformade aluminiumenheter, en batteridriven för utomhusbruk och en som tar ström från USB för placering inomhus. Genom att koppla in din Iphone eller Androidtelefon över USB till inomhusenheten och göra några grundläggande inställningar i tillhörande app skapar du automatiskt en koppling mellan såväl telefonen som din Wifi-router för att sedan inte behöva använda någon sladd alls.

Kollar lufttryck och luftkvalitet

Båda sensorerna håller koll på temperatur, lufttryck och luftkvaliteten, medan inomhussensorn även har en koldioxidmätare inbyggd. I appen, där du även får väderdata från en nättjänst, kan du sedan se temperatur och övriga data från de båda enheterna samt även få tips om när det börjar bli dags att öppna ett fönster och vädra hemma.

En liten sidofunktion är att alla väderdata anonymt samlas in till Netatmo, något som i förlängningen ska hjälpa till att skapa mer precisa väderprognoser för alla. Netatmo finns tillgänglig på Netatmo.com för 179 dollar för både inom- och utomhussensorn.