Streamingtjäsnter

Netflix erbjuder gratiskonton – men inte till dig

Netflix är en av många streamingtjänster som hela tiden vill växa och samla in nya kunder. Deras senaste erbjudande ger potentiella kunder möjlighet att prova deras utbud utan att betala alls.

Publicerad Uppdaterad

Att konstant växa kan vara ett problem för många företag. Svårigheterna med att hela tiden locka in nya kunder kan leda till spännande och intressanta lösningar. Netflix är ett av de företag som försöker samla ihop allt fler kunder till de redan 209 miljonerna de redan har. En av deras taktiker för att locka fler kunder är att erbjuda delar av sitt innehåll antingen helt gratis eller till ett väldigt lågt pris under en period för att potentiella kunder ska få prova på deras tjänst.

De har bland annat använt sig av den här tekniken i Indien redan 2018 där de lanserade ett abonnemang som kostade 3 dollar endast för mobiler. Netflix finns i dag i 190 olika länder och det senaste landet man vill lägga till i listan för att fånga in fler kunder är Kenya. Där har streamingjätten nu lanserat ett abonnemang som erbjuder en fjärdedel av deras innehåll helt gratis. Kenya har runt 20 miljoner internetanvändare och är således en stor potentiell marknad för ett företag som Netflix. Om man gillar det man får ta del av är det enkelt att uppgradera till ett betalkonto för att kunna ta del av hela utbudet. Netflix har dock inte sagt något om hur länge erbjudandet gäller. 

Det är inte bara Netflix som försöker samla fler kunder på det här sättet, även Amazon har lanserat en gratis streamingtjänst i sin app i Indien. Den är dock finansierad av reklam.

Källa