Ios

Nike+ Running integrerat med Spotify

Senaste uppdateringen till Nike+ Running integrerar appen med Spotify Running.

Publicerad Uppdaterad

Spotify Running är en del av Spotify som matchar din musik till löprytmen. Tanken är att löpning i takt med musiken ska öka motivation och glädje samt minska utmattning. Funktionen introducerades den 20 maj och man har redan tidigare sagt att appen ska få stöd för Runkeeper och Nike+ Running. Nu är integrationen med Nikes app släppt i och med en uppdatering från Nike och motsvarande funktion i Runkeeper kallas Runkeeper DJ. Den kan kopplas till antingen ditt Itunesbibliotek eller till Spotify.

Uppdateringen bygger på Nike+ Running Clubs spellistor som ska motivera löpare att springa till musik. Du kan nu strömma musik från Spotify inne i Nike+ appen. Den introducerar bland annat Nikes “Pace Stations” där du kan välja typ av musik och hur snabbt du vill springa. Baserat på den informationen byggs sedan en 100 låtar lång spellista upp som ska motivera dig i träningen genom att anpassa rytmen.

Spotify erbjuder även användare av Nike+ en sju-dagars testperiod utan kreditkort. De som bidrar med kreditkortsinformation får sedan ytterligare 60 dagar. Än så länge finns Spotify Running endast till Ios och de säger att uppdateringen som inkluderar tjänsten snart kommer till Android.

Källa