1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nionde-generationens-ipad-sags-bli-tunnare
570790
Nyheter
falskt
Ipad Mini kantigare

Nionde generationens Ipad sägs bli tunnare

Förutom nya Iphones väntas Apple lansera nya Ipads under hösten, och nu kommer nya uppgifter om två av modellerna.

Apples billigaste Ipad kanske inte är den mest glamourösa av Apples produkter, men det är en av deras mest prisvärda, och i höst ser den ut att bli ytterligare lite bättre. Det är den vanligtvis träffsäkre Mark Gurman på Bloomberg som rapporterar att nionde generationens Ipad ska bli snabbare och tunnare. Snabbare var ju nästan självklart, och i detta fall väntas den få chipsetet A13 Bionic. Tunnare däremot var inte lika självklart, då nuvarande åttonde generationens Ipad behöll sjunde generationens form rakt av.

Frågan är då om Apple samtidigt passar på att modernisera formgivningen till att matcha övriga Ipads, eller om man behåller de breda ramarna runt skärmen och hemknappen. Då Gurman återger att Apple ser studenter och andra som behöver en billigare Ipad som målgruppen kommer den förmodligen att kosta i samma härad som dagens Ipad, det vill säga ett pris som börjar på runt 4000 kronor.

En ny Ipad Mini väntas också i höst, och där ser det definitivt ut som man planerar att anpassa formen till den på Ipad Air, Pro och Iphone med kantigare formgivning. Läckaren David Kowalski har publicerat en video på vad som sägs vara en mall till skalet på Ipad Mini med en form som påminner om en större Iphone 12. Av formen att döma ser plattan ut att sakna hemknapp och i stället ha fingeravtrycksläsare i av/på-knappen precis som Ipad Air. Videon visar också en större kameraö på plattan vilket talar för att den även kan få kameraförbättringar.