Enkla mobiler

Nokia 6300 4G och 8000 4G - klassiskt men modernt från HMD Global

Nokia 6300 4G & Nokia 8000 4G

Det finska varumärket Nokia får två nya modeller i sin katalog. Med ett klassiskt utseende som påminner om svunna dagar ska de ge bra batteritid och moderna funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Nokia, eller HMD Global som tillverkaren bakom det finska varumärket heter, kommer nu med två nya modeller för den som vill ha en enkel telefon med lång batteritid och hyfsat moderna funktioner. De båda modellerna 6300 4G och 8000 4G, har en klassisk, eller ska man kalla den retrofierad, design. Men har begåvats med en del modernare funktioner. Båda mobilerna har 4G, inbyggd WhatsApp och Google Assistent. HMD Global vill med dessa modeller sikta in sig på de användare som inte behöver den senaste modellen, kanske inte gillar pekskärm eller bara vill ha en enkel telefon med lång batteritid (flera dagar enligt tillverkaren). 

Kör Kai OS

Modellerna är baserade på KaiOS och drivs av ett strömsnålt Qualcomm Snapdragon 210. Du får tillgång till KaiStore där du kan ladda ner flera olika appar som till exempel Facebook, Youtube eller Google Maps. Vi ska nämna att de gånger vi på Mobil testat telefoner med Kai OS har vi alla gånger blivit besvikna. Användbarheten har varit bristfällig och många gånger käns det som systemet försöker göra mer än det faktiskt klarar av. Exempel på teleofner med Kai OS är till exempel seniormobilen Doro 7070 och Nokia 8110 4G.

Skillnaderna mellan de två olika telefonmodellerna verkar vara att 8000 4G kommer i ett lite mer påkostat, och tåligare, yttre och därför får prislappen 999 kronor, medan den, får man anta, plastigare 6300 4G kostar 699 kronor. Båda modellerna kommer att vara tillgängliga inom kort.