Systemuppdateringar

Nokia 7.1 och Motorola One näst på tur att få Android 9.0 Pie

Både Motorola och Nokia har meddelat att de börjat rulla ut systemuppdatering till sin senaste mobil.

Publicerad Uppdaterad

Att Motorola One och Nokia 7.1 blev nästa två mobiler som fick Android 9.0 Pie var kanske inte så svårtippat. Bägge har börjat säljas under hösten, efter att Android 9.0 Pie lanserats men med den äldre systemversionen Android 8.1 Oreo. Bägge telefonerna har också det gemensamt att de är med i Android One-programmet vilket innebär att tillverkarna garanterar att telefonerna är uppdaterade i minst två år efter säljstart. För Nokia 7.1 och Motorola One var det alltså snarare något pinsamt att de inte hade Android 9.0 Pie från start, men den saken ska i alla fall snart vara avklarad.

Motorola meddelar att uppdateringen sker i faser, och att det kan dröja till slutet av december innan alla fått systemuppdateringen. HMD Global, som gör Nokiatelefonerna, har ingen liknande utfästelse, men man ska nog räkna med att det kan ta ett par veckor där också innan man fått systemuppdateringen till Nokia 7.1.

Android 9.0 Pie innehåller bland annat funktioner för bättre batteribesparing genom smart begränsning av bakgrundsaktiviteter, och på dessa Android One-mobiler får du även funktionen Digital Wellbeing som hjälper dig att hålla koll på och begränsa din skärmtid.