Snar lansering

Nokia 8 fångad på bild

HMD Global har bjudit in till lansering den 16 augusti, och vi väntar oss få se flaggskeppet Nokia 8. För den som inte kan vänta har vi en glimt redan nu.

Publicerad Uppdaterad

Nokia 8 väntas få en 5,3-tumsskärm med upplösningen 2560 x 1440 pixel, chipsetet Snapdragon 835 och kamera med Carl Zeiss-optik. Med bara två veckor kvar till förväntad lansering är det inte konstigt att läckorna börjar ducgga tätt, och här har vi telefonen fotograferad, inte bara renderade produktbilder.

Att det rör sig om en prototyp märks bland annat på att Carl Zeiss-loggan saknas intill kameran och att stavningen i operativsystemet är gräslig. Men man får ändå en känsla för hur mobilen kommer att se ut. Och man kan hoppas på att bronsfärgen kommer som alternativ på den färdiga produkten, för den är snygg.

Av bilderna kan vi också se att Nokia 8 kommer att få plats för dubbla simkort, men den ena simkortsplatsen fungerar även som plats för minneskort, så du får välja antingen eller. Under skärmen hittar vi virtuella knappar för bakåt och multikörning, och en fysisk hemknapp som vi nog kan utgå från innehåller en fingeravtrycksläsare.

Källa