Annons

Nokia Supreme

Nokia 8 kan bli nytt flaggskepp

Det ryktas att pånyttfödda Nokia har ett riktigt saftigt flaggskepp på gång.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare berättade vi om att Nokia, eller HMD Global som har licensen, verkar planera något lagom till Mobile World Congress i slutet av februari. Nu har det dykt upp rykten om vad det kan vara.

Modellen i fråga går under kodnamnet Nokia Supreme, men kommer i vardagligt tal att kallas Nokia 8 (som ett steg upp från Nokia 6 som redan utannonserats). Dels handlar det om en läckt “video” (ser mest ut som panorerade stillbilder) som ni kan se nedan. Förutsatt att videon har någon som helst sanningshalt känner vi igen designen från tidigare, mer moderna Nokia-alster. Dels handlar det om betydligt roligare specifikationer än den redan utannonserade modellen.

Här ska det röra sig om Qualcomms Snapdragon 835 som motor, vilket gör telefonen till en av de första med det chippet. Till det får du sex gigabyte arbetsminne och, beroende på modell, upp till 128 gigabyte lagring. Kameran sägs landa på bastanta 24 megapixel (huruvida Nokias tidigare kamerateknik eller Carl Zeiss-optik är med i bilden nämns inte) med såväl optisk som elektronisk bildstabilisering. På framsidan kommer du att hitta en kamera på åtta megapixel.

Samtidigt pratas det även om en lite enklare modell, oklart om den kommer att bära samma namn. Där ska det istället handla om Snapdragon 821 och fyra gigabyte arbetsminne.

Om lite mer än en månad lär vi ha officiella uppgifter.