https://www.mobil.se/nyheter/nokia-bjuder-pa-en-glimt-av-telefoner-som-presenteras-pa-torsdag
567104
Nyheter
Nya telefoner i mellansegmentet

Nokia bjuder på en glimt av telefoner som presenteras på torsdag

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2019-06-04_kl._09.00.26.png?itok=67M4TR-C', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2019-06-04_kl._09.00.26.png?itok=olA-Ig1A', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2019-06-04_kl._09.00.26.png', w: 1403, h: 809, title: ' ' },]
Nokia genomför en produktpresentation på torsdag, men redan nu har man bjudit på några smakprov av vad vi kommer att få se.

På torsdag är det dags för ett Nokia-event. Eller två event, om man så hellre vill. De hålls dock samtidigt i Indien och Italien, och man kommer att visa upp samma produkter på båda tillställningarna. Det handlar om nya telefoner i mellansegmentet, närmare bestämt Nokia 5.2 och Nokia 6.2. Telefonerna innebär att HMD Global (som äger rätten till varumärket Nokia på smartphonesidan) breddar sitt utbud i segmentet där Nokia 3.2 och 4.2 sedan tidigare ingår. Men redan nu har HMD Global valt att bjuda på några glimtar av vad vi kommer att få se, i form av så kallade teasers som man publicerat på Twitter. 

Nattläge

Den första teasern är ett videoklipp som antyder vad man kan åstadkomma med det nya nattläget på de kommande telefonerna. I klippet zoomar en kameralins in mot ett berg nattetid, vilket är en tydlig referens till hur bra prestanda läget kan erbjuda även vid mycket dunkla förhållanden. Det andra klippet visar upp lite av designen. Telefonerna tycks få mycket mjukt rundade hörn och kommer av allt att döma i en mängd olika färgsättningar, bland annat grönt, rosa och blått. Till mångas stora glädje kan vi även meddela att man tydligt ser en klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång på ovansidan. Närmare information om vilka priser och vilka marknader som är aktuella lär vi få på torsdag.