Uppdatering släppt

Nokia Cinemagraph får stöd för gif-export

Nokias fotoapp Cinemagraph har uppdaterats med stöd för gif-export och platsdata. Nokia har dessutom gjort diverse buggfixar.

Publicerad Uppdaterad

Med appen Nokia Cinemagraph kan du ta ett fotografi och sedan lägga till rörelser och effekter i efterhand - exempelvis få enbart en flagga i bakgrunden att svaja och resten av bildens aktiviteter att frysa. Resultatet kan liknas vid en mera artistisk gif-animation.

I dagarna släppte Nokia en uppdatering av appen, och den största nyheten i version 4.0 är att du numera kan exportera dina Cinemagraph-bilder som gif-filer.

Bilderna sparas sedan i fotoalbum på telefonen, och kan sedan sedan enkelt delas vidare till Twitter och andra tjänster. Tidigare har du behövt använda en tjänst på  Nokia Memories-hemsida för att kunna ladda ner Cinemagraph-bilderna till din dator. Problemet med det här - förutom att det är omständligt - är att bilderna då sparades i jpg-format, vilket tog bort effekterna av rörelse i bilderna.

Förutom GIF-exporten har appen fått lite annan kärlek i form av platsdata för bättre integration med Nokia Storyteller. Dessutom ska Nokia ha gjort diverse buggfixar.

Nokia Cinemagraph finns att ladda ned via Windows Phone Store (gratis). Appen går att använda på Nokia Lumia-telefoner med Windows Phone 8.

Källa