"Bidra till Windows Phone viktigast"

Nokia-funktioner till alla Windows-mobiler

Nokia-chefen Stephen Elop skyller försäljningssiffrorna för Windows Phone på de nuvarande tillverkarna och lovar att låta alla tillverkare få del av det man utvecklar för systemet.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Nokias chef Stephen Elop återspeglar inte försäljningen av Windows Phone-telefoner vad användare egentligen tycker om systemet. Vid ett anförander under Open Mobile Summit-konferensen i London hävdade han att användare som får jämföra Windows Phone med Android och Ipuhone tycker bäst om Microsofts system.

Elop hävdade att tillverkarna av Windows-mobiler "gör det bästa jobbet för Android" och lovade att Nokia skulle "göra sitt bästa jobb för Windows Phone".

På frågan om stödet för Windows Phone innebär att funktioner och tjänster framtagna av Nokia, som Ovi Maps, kommer att bli tillgängliga för alla tillverkare av Windows-mobiler, blev svaret:

-  Absolut, jag hoppas det, det är verkligen vår avsikt.

Elop passade också på att kommentera den senaste tidens uppgifter om att Samsung skulle vara på väg att köpa Nokia, uppgifter som han beskrev som "grundlösa"

Kort efter Elops anförande under gårdagen meddelades att Nokias teknikchef Rich Green lämnar sin post på obestämd tid av "personliga skäl". Den finska tidningen Helsingin Sanomat hänvisar dock till två oberoende källor som uppger att det i själva verket handlar om oenigheter kring strategifrågor.

Under Greens frånvaro kommer den nuvarande chefen för Nokia Research Center, Henry Tirri, att vara tillförordnad teknikchef.