Antiklimax

Nokia lanserade 6.1 Plus i stället för Nokia 9

"Den mest efterlängtade Nokiamobilen" visade sig vara den redan lanserade Nokia 6.1 Plus som nu släpps i Indien.

Publicerad Uppdaterad

När HMD Global via sitt Twitterkonto Nokia Mobile lovade "get ready to unveil the most awaited phone" den 21 augusti tillsammans med en silhuett av en telefon var det förstås många som utgick från att det handlade om Nokia 9. Med den sloganen hade allt annat varit antiklimax. Och antiklimax blev det, för det visade sig i stället vara Nokia 6.1 Plus som lanserades. Denna telefon har redan släppts i Hong Kong under samma namn, och dessförinnan i Kina under namnet Nokia X6. Man får i alla fall anta att den var efterlängtad i Indien där den nu lanseras. Vi har inga besked ännu om en eventuell svensk lansering av Nokia 6.1 Plus.

Telefonen får dessutom sällskap av lillebror Nokia 5.1 Plus, vilket är första gången vi får se den internationella versionen av Nokia X5 som lanserades tidigare i sommar. Bägge modellerna har skärm som går upp på bägge sidor av sensorpanelen. Bägge modellerna har dessutom 5,8-tumsskärm, men Nokia 6.1 Plus har upplösningen 2280 x 1080 pixel, mot 1520 x 720 på Nokia 5.1 Plus. 6.1 Plus har också chipsetet Snapdragon 636 och 4 gigabyte arbetsminne, mot Mediatek Helio P60 och 3 gigabyte arbetsminne i 5.1 Plus.

Som tröst för Nokiafansen som väntar på något gott meddelar i alla fall företaget att de har en del uppdateringar på gång. Nokia 7 Plus kommer att bli först ut med att få Android 9.0 Pie i september, och i samband med det uppdaterar man även kameraappen till något mer modernt med svepgränssnitt. Andra Nokiamodeller kommer också att få den nya kameraappen när de uppdateras till Android 9.0.

Källa