Annons

Lång batteritid och många säkerhetsuppdateringar

Nokia lanserar nya modellerna G21 och G11

Idag lanserar HMD Global två nya Nokia-modeller, Nokia G11 och Nokia G21, där man framför allt pekar på lång batteritid och många säkerhetsuppdateringar för att ge telefonerna en bra livslängd.

Publicerad Uppdaterad

Många av specifikationerna är lika för de två modellerna, bägge har till exempel en åttakärnig Unisoc T606-processor och en 6,5 tum stor skärm med stöd för 90Hz.

Nokia G11 finns i två modeller med 3 gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagrings respektive 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagringsutrymme. Även Nokia G21 finns i två modeller, bägge med 4 gigabyte arbetsminne men med skillnaden att den ena har 64 gigabyte lagringsutrymme och den andra har 128 gigabyte.

Den primära kameran i Nokia G11 ligger på 13MP som kompletteras av en 2 MP makrokamera och en 2 MP djupsensor. Frontkameran ligger på 8 MP. Nokia G21 har en liknande uppsättning med den enda skillnaden att den primära kameran ligger på 50 MP. Vidvinkelkameran från föregångaren blir vi alltså utan denna gång.

Bägge modellerna har ett batteri på 5050 mAh och stöd för 18W snabbladdning. Enligt Nokia ska det räcka till en batteritid på upp till tre dygn, inte minst tack vare en funktion som man kallar Super Battery Saver-läget där användaren inte enbart kan aktivera en generell strömbesparing genom att dra ner antalet funktioner, utan även välja exakt vilka funktioner som ska stängas eller vara aktiva, för att kunna skapa en personlig kompromiss mellan funktionalitet och batteritid.

Bägge modellerna utlovas två år med operativsystemsuppgraderingar, men levereras med Android 11. Man poängterar också att modellerna kommer att få väldigt många säkerhetsuppdateringar vilket brukar medföra en lång livslängd för mobiler. Planerna är att släppa inte mindre än 36 säkerhetsuppdateringar, men då ska det poängteras att avsikten är att släppa en säkerhetsuppdatering varje månad, vilket i praktiken innebär en ganska normal uppdateringslängd på tre år med säkerhetsuppdateringar, 

Både Nokia G11 och G21 finns tillgängliga idag, G11 med en prislapp på 1690 kronor och G21 med en prislapp på 1990 kronor.