Har fel system

Nokia med 41 MP säljs inte i Sverige

Nokia kommer inte att sälja sin nya modell med 41-megapixelkamera på den svenska marknaden. Istället prioriterar man modeller med Windows Phone.

Publicerad Uppdaterad

Igår lanserade Nokia sin mest avancerade kameramobil någonsin. Med en sensor som kan ta bilder med upplösning 41 megapixel och avancerade lösningar för att ta hand om bildinformationen som sensorn fångar upp så har den alla förutsättningar att bli en värdig efterföljare till Nokias lyckade kameramobil N8.

Precis som föregångaren N8 har den nya 808 Pureview också Symbian som operativsystem. Eller "Belle" som Nokia vill att man numera kallar systemet, efter den senaste uppdatering som från början kallades Symbian Belle. Att "Symbian" avskaffas som begrepp är talande för att Nokia sedan ett år tillbaka bestämt sig för att prioritera Windows Phone. Microsofts system ska numera vara Nokias "primära smartphone-system".

Bland de avancerade modellerna som lanserades igår blir det enbart de två Windows Phone-modellerna Lumia 610 och Lumia 900 som kommer till Sverige.

Oskar Södergren på Nokia säger till Mobil.se att det beror på att Window Phone fått ett bra mottagande hos tillverkarens svenska kunder och att man därför väljer att prioritera en fortsatt satsning på systemet på den svenska marknaden.