Avknoppas från Microsoft

Nokia Mixradio ska till Android och Ios

Musiktjänsten Mixradio blir eget bolag och utökar fokus till fler plattformar.

Publicerad Uppdaterad

Som ett led i nedskärningarna inom Microsoft kommer Nokias Mixradio-tjänst att avknoppas från att vara en del av Microsoft och tidigare Nokia Devices och istället bli ett fristående bolag. Tjänsten, som idag kommer förinstallerad i Microsofts Lumia-telefoner kommer i och med det att lyfta blickarna också mot andra plattformar än Windows Phone, uppger The Guardian.

Nokia Mixradio är kostnadsfri att använda i dagsläget och har inga intäkter i form av annonser. Däremot får tjänsten intäkter genom att det går att köpa till bättre ljudkvalitet på och möjligheten att hoppa över låtar i de musikströmmar som tjänsten bygger på. 

– Möjligheterna med den här konstruktionen är omfattande, mycket större än idag, säger Mixradio-chefen Jyrki Rosenberg till The Guardian om att man nu kommer ge sig in på nya plattformar.

Jyrki Rosenberg säger sig också föra samtal med investerare i USA, Europa och Asien som ska vara intresserade av att skjuta till pengar till det från Microsoft snart avknoppade bolaget bakom musiktjänsten.

Källa