Annons

Canalys-rapport visar

Nokia och Xiaomi nu båda på telefonernas topp 5 i Europa

Analysfirman Canalys kommer nu med en rapport som visar att både kinesiska Xiaomi och finska HMD Global, som tillverkar telefoner under varumärket Nokia, letat sig in på topp 5-listan över smartphone-leveranser i Europa.

Publicerad Uppdaterad

Klassiska tillverkare som LG, HTC och Sony finns inte med på topp 5 när analysfirman Canalys nu släppt sin rapport rörande leveranserna i Europa under årets första kvartal. Samsung tronar alltjämt högst upp med en förkrossande marknadsandel på hela 33,1 procent, vilket ändå är en rejäl minskning med 15,4 procent. Apple kommer på andra plats med 22,2 procent och på tredje plats Huawei med 16,1 procent och en imponerande tillväxt på 38,6 procent. Så långt inga skrällar. 

Enorm tillväxt för Xiaomi

Men på fjärde plats blir det däremot lite av en skräll, för där dyker nu kinesiska Xiaomi upp med en marknadsandel på 5,2 procent, vilket naturligtvis är resultatet av att man satsat hårt – om än kanske inte direkt aggressivt – på att ta sig in på den eurpoeiska marknaden. På femte plats hittar vi en riktig klassiker, då varumärket Nokias telefoner – som tillverkas av finska HMD Global – levererats i 1,6 miljoner exemplar och därmed har en marknadsandel på 3,5 procent. 

Källa