https://www.mobil.se/nyheter/nokia-planerar-att-salja-tillbaka-sin-halsodivision-till-withings-grundaren
565242
Nyheter
Return to sender

Nokia planerar att sälja tillbaka sin hälsodivision till Withings-grundaren

Det ville sig aldrig riktigt för Nokias satsning på hälsohårdvara, och nu ser man ut att vara på väg att sälja tillbaka verksamheten till grundaren bakom det företag man en gång köpte den ifrån.

Franska Withings hade lyckats skapa en hel del uppmärksamhet med sina hälsoprodukter – inte minst sin ”smarta” badrumsvåg – när Nokia lade ett bud på verksamheten 2016. Withings såldes sedermera för motsvarande 1,7 miljarder kronor till den finska mobiljätten, som drog igång en satsning under namnet Nokia Digital Health. Men efter det hörde man inte mycket om produkterna, som aldrig blev några försäljningssuccéer eller några kassakor för Nokia. Tvärtom, så tvingades man skriva ned värdet på verksamheten med drygt 1,4 miljarder kronor i oktober förra året. 

Många intresserade

Det har sedan dess cirkulerat rykten om att många stora techbolag skulle ha varit intresserade av att köpa Nokias hälsodivision, inte minst Google och Samsung. I Frankrike uttrycktes dock önskemål om att den som köper verksamheten skulle vara baserad i Frankrike, och det är precis vad som nu är på väg att hända. Nokia har nämligen meddelat att man planerar att sälja tillbaka verksamheten till grundaren bakom Withings, Éric Carreel. Affären förväntas vara genomförd under årets andra kvartal, men några siffror avslöjar man förstås inte. Nokia gör med största säkerhet en rejäl förlust, med tanke på att verksamheten är värd betydligt mindre än vad man en gång betalade för den. Vad Carreel har för planer för verksamheten och vad som händer med varumärket Withings framöver återstår att se.

Annons