"41 miljoner anledningar att kolla"

Nokia ska livesända Zoom-event

Nokia har precis gå ut med att presseventet som hålls 11 juli i New York kommer att livesändas på nätet. Än så länge är oklart vad företaget ska visa upp - men Nokia lovar att det finns "41 miljoner anledningar" till att kolla in eventet.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare i juni kunde mobil.se berätta att Nokia planerar att ha ett pressevent i New York 11 juli.

Vad som ska visas upp är fortfarande oklart. På nätet florerar dock rykten om att Nokia planerar att visa upp vad som förväntas vara Windows Phone-motsvarigheten till Nokia 808 Pureview, nämligen Nokia "Eos" - som enligt förhandsinformation ska ha en 41-megapixelskamera.

Sänds på Nokias sida

Nokia själva har gett mer eller mindre subtila ledtrådar om vad som komma skall. Den första eventinbjudan som skickades ut bar rubriken "Zoom Reinvented". Det finska företaget meddelade nyligen att presseventet kommer att livesändas på deras Conversations-sajt, och passade då dessutom på att antyda att det finns "41 miljoner anledningar" till att se eventet.

Enligt rykten kommer Nokia Eos, förutom 41-megapixelskameran,  även ha  Xenon-blixt, OLED-skärm, 32 gigabyte i lagringsminnen och ett skal av polykarbonat. Kameran ska dessutom vara försedd med både optisk fokus och bildstabilisator.

Det talas också om att Nokia är i färd med att utveckla en Windows Phone-app som är specifik för Nokia EOS, och som ger tillgång till utökade kamerainställningar.