https://www.mobil.se/nyheter/nokia-skrotar-planer-pa-forsenad-toppmodell-och-satsar-nytt
568156
Nyheter
Hoppar över modell

Nokia skrotar planer på försenad toppmodell – och satsar nytt

Nokia 9 Pureview
Enligt rykten ska Nokia skrota sin kommande toppmodell 9.1 PureView för att istället satsa på den potentiella uppföljaren 9.2 PureView.

Efter att Nokia 9 PureView inte riktigt blev den framgång som den finska tillverkaren önskat, har de nu, enligt vad sajten Nokiapoweruser beskriver som säkra källor, valt att skrota planerna på 9.1 Pureview och istället satsa direkt på uppföljaren 9.2 Pureview. Den skrotade 9.1 fick sin kraft från ett Snapdragon 855-chip medan den nya 9.2 ska få ett än mer kraftfullt Snapdragon 865. Ett chip som förväntas dyka upp även i Samsung Galaxy S20 Ultra och Oneplus Pro 8. 

När Mobil testade 9 Pureview blev vi inte imponerade. Kameraappen strejkade och fingeravtrycksläsaren upplevdes som dålig. Nokia vill kanske inte uppleva den typen av testresultat igen. 

Det sägs också att Nokia kommer att skippa kameratekniken som återfanns i den förra modellen och istället satsa på en ny samarbetspartner. Vem det blir återstår att se men källorna säger att det ska bli en riktigt bra kamera från en tidigare samarbetspartner till Nokia. Det tros att den nya modellen skulle kunna dyka upp runt juni, men ingenting har sagts officiellt ännu.