1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nokia-slapper-nytt-surfplatta-och-tre-telefoner-forvantas
570935
Nyheter
falskt
Finska nyheter

Nokia släpper nytt: Surfplatta och tre telefoner förväntas

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2021-09-21_kl._08.45.46.png?itok=WwvGJDnJ', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2021-09-21_kl._08.45.46.png?itok=SNKGNxpI', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2021-09-21_kl._08.45.46.png', w: 1870, h: 1046, title: ' ' },]
Nyheter från HMD Global och deras varumärke Nokia skickar säkert ut en del nostalgivibbar för många. Om några veckor ska de ha en lansering där vi förväntar oss åtminstone en surfplatta och en mobiltelefon. Men det kan komma mer.

Våra grannar i öst har hintat om en lansering i början av oktober. Nu är det ju ganska många mobiltillverkare som har sina tillhåll österut från vårt perspektiv, men den närmsta är ju Nokia. Eller HMD Global som numera äger rätten att anävnda varumärket. Medelst en bild av ett par befintliga modeller och en mystisk låda har de berättat att de kommer att lansera nya produkter. Lådan på bilden är märkbart större än en mobiltelefon så rykten går om att de ska lansera en surfplatta. Det skulle i sådana fall vara den första surfplattan sedan 2014 då dåvarande Nokia, inte HMD Global, lanserade Nokia N1. Enligt ytterligare rykten ska den här surfplattan få namnet T20 och den förväntas också få ett lågt pris. Det gör så klart att det kanske inte är någon idé att förvänta sig någon högre prestanda, men den skulle kunna bli en konkurrent till exempelvis Apples standard-Ipad. 

Antagligen kommer de väl inte att bara lansera en surfplatta utan det pratas även om tre nya telefoner. Bland annat mellanklassluren Nokia G50 5G men också två modeller kallade G300 och X100. Dock har de två senare ganska många frågetecken kring sig. Namnen antyder dock att de skulle vara mer av flaggskeppsmodeller än G50 eller X20, men det återstår att se. 

Kontentan är väl att gillar du Nokia kan det vara bra att hålla ögonen öppna kring den 6:e oktober.

Källa