1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nokia-t20-forsta-surfplattan-fran-hmd-global
571007
Nyheter
falskt
Budgetmodell

Lanserad: Nokia T20 – första surfplattan från HMD Global

● BILDSPEL
Nokia T20 är en surfplatta för folk som vill ha en billig platta med lång supporttid.

HMD Global garanterar två större systemuppdateringar och tre års månatliga säkerhetsuppdateringar till sina produkter, och det är kanske främsta skälet till att välja deras surfplatta Nokia T20 som just lanserats.

I övrigt är det nämligen en plattare av billigare slaget, med en prislapp på 2400 kronor för wifi-varianten och 2800 kronor med 4g. Det är inte direkt något kraftpaket vi får. Det som sticker ut mest är chipsetet Unisoc T610, som var långsamt redan när det lanserades för två år sedan. HMD Global säger att man valt det för att det ger utmärkt batteritid, men man nämner också att man valt chipset för att kunna ordna bästa leveranser under den pågående kretsbristen, vilket får det att låta som om det inte var deras förstahandsval.

I övrigt får vi en 10,4-tumsskärm med 2000 x 1200 pixel och 400 nits ljusstyrka och batteri på 8200 mAh. Wifi-varianten har 3 GB arbetsminne och 32 GB lagring medan 4g-varianten har 4 GB arbetsminne och 64 GB lagring. Plattan har också visst skydd mot väta i form av IP-klass 52.

Som tillbehör finns skyddande skal och lock, men HMD Global har inget tangentbordslock eller penna till plattan.

Ämnen