Annons

Främst inkörsport till Lumia

Nokia X inte till Sverige

[Uppdaterad med video] Det finns inga planer för att börja sälja Nokia X med Android på den svenska marknaden. Det säger Edvard Bergstrom på Nokia i Sverige när vi talar med honom efter lanseringen.

Publicerad Uppdaterad

På Nokia i Sverige säger Edvard Bergström att någon lansering i Sverige inte är aktuell idag.

– Nokia X kommer att lanseras på utvalda marknader, främst tillväxtländer och om telefonen lanseras på fler marknader så meddelar vi det då.

Varför Android, det blir alltså billigare för er att göra enklare telefoner med Googles operativsystem än med Windows Phone?
– Jag kan inte uttala mig om kostnaden. Det här är en strategisk avvägning som man gjort med syftet att fungera som en inkörsport till våra Lumia-telefoner med Windows Phone.

I sin Androidversion erbjuder Nokia förutom Androidappar även sina egna Here Maps med navigering både online och offline samt Mix Radio båda då i Androidform. Mix Radio är Nokias musiktjänst där man gratis kan lyssna på musik strömmat. Nokia har även sin "glance screen" där man kan se vad som hänt, som missade samtal och sms utan att trycka igång telefonen.

Utöver appar så är Nokias Fastlane-funktion ett sätt att samla uppgifter och händelser i en tidslinje. Där kan du se vad du senast gjort och enkelt komma tillbaka till en webbsida du besökt, en funktion du använt eller andra funktioner. Du kan se mer av hur telefonen fungerar i Nokias egen video nedan.