Kodnamn "Normandy"

Nokias Androidlur kan synas på nya bilder

Nya bilder sägs föreställa prototyper av enheten Normandy - Nokialuren som körs med en anpassad version av Android.

Publicerad Uppdaterad

Ryktena om Normandy - Nokias Androidmobil - fortsätter att snurra på. Trogna mobil.se-läsare känner till historien om att Nokia sedan en tid tillbaka har arbetat med en telefon med en hårt modifierad version av Android, ungefär som den Amazon kör på sina Kindle-plattor. Syftet med projektet vara att skapa en smartphoneplattform för utvecklingsländer som en del av Nokias Asha-satsning.

Förhandsinformationen om projektet har bitvis varit motsägelsefull - i mitten av december skrev mobil.se att nya rykten gjorde gällande att Nokia lagt ner sitt arbetet med telefonen, som fått kodnamnet ”Normandy”. Anledning till detta sades vara Microsofts uppköp av Nokia.

Protoyper syns på bilder

Under förra veckan dök det dock upp läckta bilder på Nokias Android-gränssnitt, som visar att projektet fortfarande kan vara levande i allra högsta grad. Ytterligare livstecken kom i dag måndag, då det dök upp två helt nya fotografier som sägs föreställa prototyper av Nokias Androidtelefon. På en av bilderna ser man dessutom lite mer av Nokias modifierade Androidgränssnitt.

Källa