I Storbritannien

Nokias Drive+ släppt till alla WP8-användare

Drive Beta+, som tidigare har varit exklusivt för Nokias Lumiatelefoner, har släppts som gratisapp för Windows Phone 8-användare i USA, Kanada och Storbritannien.

Publicerad Uppdaterad

Nokia Drive är finska Nokias bidrag till en komplett navigeringslösning för mobilen. När appen släpptes var den exklusiv för Nokias Lumiatelefoner, men tillverkaren har sagt att den kommer att bli tillgänglig för alla telefoner med Windows Phone 8.

Nu har Nokia tagit ett första steg mot detta. Nokia Drive Beta +, företagets app med röststyrd navigering, har gjorts tillgänglig för Windows Phone 8-användare i USA, Storbritannien och Kanada. 

När Mobil testade Nokia Drive imponerade röstnavigeringsfunktionen stort. "Navigeringsdelen är riktigt bra och enkel. Den har all nödvändig information och gränssnittet är som sagt optimerat för bilen, med versaler och stora knappar. Röstinstruktioner är lätta att förstå och finns på svenska. Du kan också alltid se tiden och längden på resan", skriver Mobils Michell Bak om tjänsten.

Nokia skriver själva om släppet av appen i sin officiella Windows Phone-blogg. Enligt Nokia är Nokia Drive+ fortfarande i betastadie, och att man ser fram emot att få in feedback på fler användare nu när appen gjorts tillgänglig till alla Windows Phone 8-telefoner.

I dagsläget är det osäkert när och om Nokia Drive Beta+ kommer att släppas fritt även till Windows Phone 8-användare i Sverige. Mobil.se har sökt Nokia och Microsoft i Sverige för kommentarer.