Test av ljusstyrka och färger

Note 4 har bästa skärmen

Skärmkalibreringsföretaget DisplayMate beskriver skärmen i Samsung Galaxy Note 4 som den bästa hittills.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har valt ett delvis eget teknikspår med stort fokus på AMOLED-skärmar. Bland andra tillverkare dominerar LCD/TFT-tekniken. Enligt DisplayMate har Samsung lyckats väl i sin satsning – skärmen i Galaxy Note 4 får det högsta poängen hittills i ett omfattande labbtest. Ett liknande test utsattes Galaxy S5 för, där den fick utmärkelsen tidigare i år.

Mätningarna har genomförts med både testmönster, grafik och foton och omfattar moment som reflektioner, ljusstyrka och kontrast, färgintensitet, betraktningsvinklar, färgåtergivning och läsbarhet i ljus.

Men en upplösning på 2560x1440 pixel har Galaxy Note 4 hög skärpa trots att skärmen är stor – 5,7 tum – och når över 500 pixlar per tum. Andra fördelar som DisplayMate lyfter fram är stor och korrekt återgiven färgrymd. Skärmens svaghet, enligt testet, är den dynamiska kontrasten som minskar ljusstyrkan förhållandevis mycket – 20 procent.

Det är intressant att Galaxy Note 4 tar hem höga poäng både när det gäller läsbarhet i solljus och möjlighet att skruva ned ljusstyrkan i mörka rum. Det är normalt problemområden för AMOLED-skärmar.

Källa