Hopp om Sverigesläpp

Note 7 börjar säljas direkt efter lansering

Enligt uppgift börjar Samsung Galaxy Note 7 snart gå i produktion, och det finns tecken som tyder på att vi kommer att få se den nya Note-telefonen i vår del av världen denna gång.

Publicerad Uppdaterad

Det är koreanska ET News som rapporterar att Samsung Galaxy Note 7 börjar gå i produktion i juli, och att den ska finnas i butik direkt efter lanseringen, som väntas ske den 2 augusti, då man ska ha 2,5 miljoner exemplar i lager vid lanseringen. Ytterligare 2,5 miljoner ska tillverkas i augusti.

Det är för övrigt en betydligt högre produktionstakt än för Galaxy Note 5 (förra årets modell, de tänkte hoppa över sexan), som producerades i 5 miljoner exemplar per kvartal. Större volymer ger goda förhoppningar om att modellen kommer även till Sverige i år, till skillnad från förra årsmodeller som bara såldes på vissa marknader (och vi var inte en av dem).

Förhandsryktena säger att Note 7 får böjd skärm som standard, men det finns även tecken på att Note kommer i två varianter, med och utan böjd skärm. Det är Samsung som på sin webbsajt har platshållarkod för modellen SM-N930F, vilket om företaget följer sitt system för modellbeteckningar är en Note 7 utan böjd skärm. Note 7 Edge väntas få modellbeteckningen SM-N935.

Källa