Dominans

Note 7 har fler användare än LG V20

Samsung nedlagda Galaxy Note 7 har fortfarande fler globala användare än bland annat konkurrenterna LG V20 och HTC 10 Evo.

Publicerad Uppdaterad

Uppgifterna, som är hämtade ur undersökningsföretaget Apteligent årsrapport för mobiltelefoner, är anmärkningsvärd. Det är den inte bara för att den visar på att det fortfarande finns många aktiva Note 7-enheter i det vilda, utan även för att den är en tydlig indikation på Samsungs dominans gentemot vissa konkurrenter. 

Bild: Apteligent

Självklart spelar de jämförda mobilernas lanseringsdatum och tillgänglighet en roll i sammanhanget, men samtidigt så visar siffrorna bland att Moto Z, som lanserades innan Note 7, inte lyckades överta den sistnämnda förrän i senare delen av november i år. Mer anmärkningsvärt är att LG V20, som lanserades i oktober, fortfarande ligger rejält under Note 7 i användarantal. 

Sony Xperia XZ gick om Note 7 i mitten av november och Googles Pixel-mobiler lyckades med bedriften omkring månadsövergången mellan november och december. Slutsatsen man kan dra är att konkurrenterna har en hel del arbete framför sig om de vill bryta Samsungs (och Apples) dominans på marknaden, samt att många Note 7-användare envist vägrar att lämna tillbaka sina potentiellt farliga mobiltelefoner.

Källa