Amerikanska användare slår larm

Note 8-enheter går inte att starta efter urladdning till noll procent

Flera amerikanska Galaxy Note 8-användare vittnar om att deras enheter inte längre fungerar om de låtit dem ladda ur till 0 procents batterikapacitet. Trots att man laddat upp dem på nytt så startar de inte.

Publicerad Uppdaterad

Nej, att enheter vars batterinivå ligger på 0 procent inte går att starta är givetvis inte särskilt konstigt. Men ponera att du sedan försökt ladda upp enheten på nytt och den ändå inte vill starta? Just det är vad som tycks ha hänt ett flertal Galaxy Note 8-ägare i Nordamerika, som nu slagit larm om saken på diverse forum. Inleder man en uppladdning innan kapaciteten nått 0 procent så ska fenomenet alltså inte uppstå. Låter man telefonens batteri dra ur helt innan man laddar upp den igen verkar det däremot vara kört. 

Spekulation om chippet

Med tanke på att problemet tycks vara helt isolerat till Nordamerika så har spekulationer om att det skulle finnas en koppling till enheternas Snapdragon 835-chipp tagit fart. I andra delar av världen har Note 8 nämligen – precis som det brukar vara när det gäller Samsungs enheter – i stället Samsungs eget Exynos-chipp under skalet. I övrigt är det samma komponenter. Det är dock viktigt att poängtera att det i nuläget inte finns några som helst belägg för att chippet skulle vara problemet, utan det handlar enbart om spekulation. Det skulle förstås också kunna vara någonting mjukvarurelaterat som ställer till det. 

Omfattningen oklar

Det är i nuläget även oklart hur utbrett problemet är. Vissa användare har fått sina enheter utbytta, men det finns ännu inga uppgifter kring huruvida utbytesenheterna drabbats av samma problem. Enstaka Galaxy S8+-ägare har också rapporterat om liknande problem, vilket gör det hela snäppet mer förvirrande. Någon quick fix som löser problemet finns inte i nuläget. 

Källa