Efterlängtad funktionalitet

Nu är det möjligt att synka musik mellan Chromecast och Google Home

En uppdatering av Google Assistant har gjort att man nu kan koppla samman Chromecast och Google Home-enheter i samma grupp för uppspelning av musik.

Publicerad Uppdaterad

Funktionen för synkronisering av musik mellan Chromecast- och Home-enheter har varit efterlängtad av många användare. Inte minst den som redan använder en Chromcast för uppspelning av musik i en befintlig stereoanläggning eller på sin tv och som kompletterat med en Google Home-enhet har saknat möjligheten att gruppera de olika enheterna och skapa en smidig multirumslösning. Men efter en uppdatering av Google Assistant så går det nu alldeles utmärkt. Det går med andra ord att till exempel öppna Spotify och spela upp samma musik både via Chromcast och Google Home samtidigt. Man måste dock först skapa en grupp, vilket sker via Google Home-appen, där man definierar vilka enheter som ska ingå, och de måste självfallet vara anslutna till samma nätverk.  

Fler enheter på gång

Lägger man till en tv-apparat med Chromecast i en grupp så kommer information om musiken som spelas att visas på skärmen. Och stöd för fler skärmbaserade enheter är på gång, bland annat Googles egen Home Hub (som dessvärre inte finns att köpa i Sverige ännu) och LG:x Xboom WK9 kommer att få stödet inom kort. Med de nya synkroniseringsmöjligheterna tar Google nu framför allt steget full ut mot att bli en potentiell utmanare till många etablerade multirumslösningar. Vi har testat att koppla ihop en Chromecast Audio med en Google Home-enhet och kan meddela att det fungerar utmärkt.

Källa