Google Play Familjebibliotek nu i Sverige

Nu blir det möjligt att köpa betalappar till Androidmobiler för barn

Google har släppt funktionen Familjebibliotek i Sverige, vilket löser problemet att minderåriga Androidanvändare sedan en tid inte kunnat installera betalappar på sina mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Funktionen som Google nu släppt i Sverige kallas Google Play Familjebibliotek, och innebär att man inom en familjegrupp kan dela på köpta appar mellan mer än ett konto.

Funktionen blir desto mer intressant för att Google sedan en tid gjort funktionen Family Link obligatorisk för Googlekonton för minderåriga användare. Det innebär att en förälder måste fjärradministrera telefonen för den minderåriga användaren. Till de begränsningar som orsakats av att Google inte släppt alla sina tjänster på svenska hörde då att det varken gick att installera Youtube eller betalappar (eftersom det saknades möjlighet att lägga till betalsätt) på barnets mobil.

Nu ska i alla fall det senare problemet vara löst, då du i familjebiblioteket kan dela appar med övriga familjemedlemmar, och därmed betala för dem på en vuxens konto och dela ut dem till barnen.

Familjeappar kan användas även mellan vuxna, så länge ni har skapat en familjegrupp vilket man kan göra på families.google.com.

Det är utvecklarna själva som styr om en app ska kunna vara delbar via familjegruppen, så det är fortfarande inte säkert att alla betalappar fungerar. Via Familjegrupperna kan du även dela prenumerationer på Youtube Music och Google Play Musik.

Källa