Ett knapptryck ska räcka

Nu blir det smidigare att bluetooth-para med Android

Google lanserar nu en funktion kallad ”Fast Pair”, som ska göra processen med att ansluta bluetooth-enheter till Android-telefoner och surfplattor betydligt smidigare.

Publicerad Uppdaterad

Vänj dig vid begreppet ”Fast Pair”. Du kommer sannolikt nämligen att leta efter den märkningen i framtiden, när du tittar på prylar att koppla ihop med din Android-telefon. Med den nya funktionen ska det nämligen gå avsevärt smidigare att koppla samman enheter med bluetooth. Faktum är att det ska räcka med ett enda knapptryck. Funktionen rullas ut till samtliga Android-enheter med Marshmallow eller senare versioner av operativsystemet. I nuläget finns bara två produkter som har stöd för tekniken, nämligen Googles egna trådlösa hörlurar Pixel Buds och danska Libratones Q Adapt-lurar. 

Behöver bara vara i närheten

För att para via Fast Pair behöver enheterna förstås vara tillräckligt nära varandra för att bluetooth-täckningen ska nå fram. Systemet fungerar på så vis att det scannar av Bluetooth-signaler i närheten av telefonen (vilket innebär att man måste ha platsdelning aktiverat på telefonen). En bild på den aktuella enheten ska då dyka upp med en virtuell knapp som man ”klickar” för att ansluta. Sedan är det klart. Man behöver alltså inte in i bluetooth-menyn i inställningar och krångla. 

Källa