Mindre trafikfarlig rapportering

Nu får även Waze stöd för Google Assistent

Google försåg sin karttjänst Google Maps med stöd för Google Assistent tidigare i år. Och nu väljer man att gå vidare med stöd även för sin andra trafik- och navigations-app, Waze.

Publicerad Uppdaterad

Waze är det självklara valet för många som bilpendlar på daglig basis, primärt till följd av crowdsourcingkonceptet och möjligheten att rapportera in hinder och faror på vägen. Appen – som från början togs fram av israeliska utvecklare och senare köptes av Google 2013 – har på senare tid lånat ut en hel del funktionalitet till Google Maps. Men nu förser Google även Waze med en av sina många trevliga finesser, närmare bestämt AI-assistenten Google Assistent. Till en början enbart för engelsktalande användare och dessutom bara på Android. 

Den stora fördelen med Google Assistent i Waze är förstås att man därmed kan rapportera hinder och faror utan att paradoxalt nog behöva agera trafikfarligt genom att knappa på telefonen (eller på Android Auto-displayen, för den delen). Det går förstås även att be appen om hjälp med navigation på olika sätt, till exempel genom att be den undvika avgiftsbelagda vägar eller visa alternativa rutter.  

Källa