Går ut på onsdag

Nu får Oneplus 6 Android 9.0 Pie

Oneplus har börjat rulla ut sin första uppdatering till Android 9.0 Pie, och i Sverige får Oneplus 6 uppdateringen den 26 september.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus är på hugget när det kommer till uppdateringar. När man nu meddelar att man börjat rulla ut Android 9.0 Pie till Oneplus 6 är man en av de första tillverkarna att få ut uppdateringen. Svenska användare ska börja få uppdateringen på onsdag den 26 september.

Oneplus lovar att användarna av deras telefoner ska få större systemuppdateringar i två år efter modellens lansering, och säkerhetsuppdateringar i ett år efter det. Det är samma ambitionsnivå som de tillverkare som är med i Googles Android One-program håller. Efter Oneplus 6 kommer även Oneplus 5/5T och 3/3T att få Android 9.0 Pie.

Android Pie är en rätt liten uppdatering till det yttre även jämfört med de två senaste. Notifieringsfältet har gjorts om liksom volymkontrollen, och prestanda och batteriförbrukningen i bakgrunden har förbättrats.

Oneplus har även passat på att uppdatera en del av sina egna funktioner i samband med uppdateringen. Användargränssnittet har fått uppdaterade svepgester, spelläget har förbättrats och man kan välja nya accentfärger i gränssnittets utseende.

Källa