Favoriterna under året som gått

Nu finns Spotify Wrapped 2023 ute – så hittar du sammanfattningen av ditt musikår

Lyssningsstatistiken för dig som använder Spotify har släppts och nu kan du se vilka artister, poddar du lyssnat mest på under det senaste året.

Publicerad Uppdaterad

Du hittar Spotify Wrapped i Spotify-appen i mobilen. Din personliga Spotify Wrapped hittar du via en knapp längst upp i högra hörnet, klädd i en färgglad ram. Det går även att kolla på sin Wrapped direkt på webben, här:

https://www.spotify.com/se/wrapped/

I Spotify Wrapped ser du vilka artister, låtar och genrer du lysnat mest på, hur mycket du lyssnat totalt och vilken stad i världen som har invånare med musiksmak mest lik din.

Den samlade statistiken för alla användare visar att svensk musik här hemma är mest populär. Bland årets topp tio mest lyssnade artister är åtta svenska. Mest spelade låt i Sverige kommer från bandet Bolaget och det är deras hit "Ikväll igen". De har även plats två på topplistan med "Kan inte gå" och det är därmed första gången oen och samma artist har både mest spelade låt och den näst mest spelade. Den artist som spelats mest på Spotify i Sverige i år är Hov1 och Taylor Swift är störst globalt.