Vi har redan provat - så funkar det

Nu fungerar Klarna-kortet i Google Pay – enkelt och gratis sätt att testa

För den som vill testa mobila betalningar i sin Android-telefon öppnades just en ny möjlighet.

Publicerad Uppdaterad

Google Pay innebär att du kan använda din Android-mobil för att betala direkt i butiker. Tjänsten lanserades för inte så länge sedan i Sverige och för att kunna prova måste du ha något av de betalkort som stöds. Än så länge har Google Pay inte lyckats locka särskilt många banker att delta och sedan tidigare finns stöd för bland annat kort från Danske Bank, Nordea och Länsförsäkringar Bank. När Google Pay lanserades i Sverige provade vi tjänsten via företaget Revolut, ett brittiskt bolag som ger ut betalkort men tar en månadsavgift för besväret. När nu svenska Klarna ansluter sig till Google Pay innebär det att det finns ett gratis sätt att prova mobila betalningar i Google Pay.

Avgiftsfritt om du väljer det

Att ha Klarna-kortet i sig och att använda det för att betala innebär inga extra avgifter. Det gäller både i mobilen och med det fysiska kortet. Du kan själv välja om du vill koppla kortet till ditt bankkonto så att köpen dras via autogiro eller om du vill ha köpen samlade på en månadsfaktura. Autogiro från konto är gratis, men väljer du månadsfaktura tillkommer en kostnad på 29 kronor i månaden.

Laddar in kortet från appen

När man skaffat Klarnakortet och blivit godkänd kan man lägga till kortet i Google Pay direkt inifrån Klarna-appen i mobilen. Har du fått det fysiska kortet går det även att lägga till det manuellt i Google Pay genom att antingen skriva av siffrorna eller att ta en bild av kortet i Google Pay-appen.

Vi har testat att handla

Mobil har testat att handla med Klarnakortet i Google Pay och det fungerar i grunden på samma vis som när andra kort används i Google Pay. För att betala med Google Pay måste du ha ett skärmlås på telefonen, men sedan, när du låst upp är det bara att hålla telefonen mot butikens betalterminal. Köpet syns sedan direkt både i Google Pay-appen och i Klarna-appen. Har du valt att ha månadsfaktura hamnar köpet där och har du valt autogiro kan du välja om du vill betala direkt eller att pengarna ska dras från kontot först efter 14 dagar.