Förhandsuppgifterna stämde

Nu har Google börjat sälja ljudböcker i Playbutiken

Precis som förhandsrykten gjort gällande så har Google nu börjat sälja ljudböcker via sin Playbutik. Tjänsten finns i 45 länder och böcker finns på nio språk.

Publicerad Uppdaterad

Det var i november som de första uppgifterna om att Google skulle börja sälja ljudböcker började cirkulera. Och nu finns en helt ny sektion plötsligt på plats i butiken. Det handlar alltså inte om någon streamingtjänst utan om möjligheten att köpa enstaka ljudböcker. Tjänsten har i nuläget rullats ut i 45 länder och böckerna finns på nio språk. Såväl Android- som IOS- och desktop-användare kan köpa böckerna, som även går att provlyssna på innan man gör sitt köp. Du hittar direkt till den svenska butiken via länken här

Google Assistant kan läsa dem

En smart funktion är att man kan be Googles AI-assistent Google Assistant att läsa boken med kommandot ”Ok, Google. Read my book”. Det ska även gå att byta hårdvaruplattform, till exempel från telefonen till bilen, och få boken fortsatt uppläst där man senast slutade. Stödet för Googla Assistant blir dock helt exklusivt förbehållet Android-baserade enheter. Priserna på böckerna ligger på mellan 80 och 260 kronor.