Annons

Julklapp från Samsung

Nu har svenska Samsung Note 10 och Note 10 Plus fått Android 10

Som utlovat har svenska Samsung Note 10 nu fått nya Android 10 och One UI 2.0. Uppdateringen finns nu tillgänglig för nedladdning.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan fick Samsung Galaxy S10 Android 10-uppdateringen och nu är det alltså dags för Note 10 och Note 10 Plus. Android 10 ger Note 10  förbättrade integritets- och platstjänster så att du kan hantera vad appar får för information om till exempel din position och när de får det.

Lång lista nyheter

Uppdateringen innehåller även en lång rad andra förändringar. Du får ett nytt, förbättrat mörkt läge. I gränssnittet har Samsung arbetat för att göra appnotiser mindre påträngande och de har även förbättrat layouten för att på ett mer effektivt sätt utnyttja det skärmutrymme som finns tillgängligt. Samsung har även förbättrat enhandsläget, kalkylatorn och webbläsaren. En papperskorgsfunktion har lagts till i Kontakter och Mina filer så att du enkelt ska kunna återskapa filer du tagit bort av misstag. 

I Sverige nyligen lanserade SmartThings, som är Samsungs system för det smarta hemmet, har fått en tydligare plats i snabbpanelen. Där hittar man även en separat kontroll för att styra medier på enheten. 

Precis som i S10 har kameraappen uppdaterats så att du kan ställa in själv vilka fotolägen som ska finnas tillgängliga direkt i menyn och vilka som ska vara samlade i menyvalet Mer.

Har du inte redan fått uppdateringen i din telefon kan du söka efter den manuellt genom att gå till Inställningar, Programvaruuppdatering.

När det gäller uppdateringen av andra Samsung-mobiler så tycks enligt de uppgifter somm finnns Galaxy Note 9 vara näst på tur efter årsskiftet medan S9 och S9 Plus får vänta framåt våren. De uppgifterna kommer från den israeliska marknaden och eftersom utrullningen sker steg för steg i olika länder så kan den skilja sig från vad som sker här hos oss i Sverige.