https://www.mobil.se/nyheter/nu-har-ven-apple-f-tt-patent-p-en-b-jbar-telefon
564367
Nyheter
Kan bli nästa stora trend

Nu har även Apple fått patent på en böjbar telefon

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Ska%CC%88rmavbild%202017-11-24%20kl.%2014.54.24.png?itok=O0rBGtXU', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Ska%CC%88rmavbild%202017-11-24%20kl.%2014.54.24.png?itok=pVH9NrM0', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Ska%CC%88rmavbild%202017-11-24%20kl.%2014.54.24.png', w: 603, h: 386, title: ' ' },]
Kort efter att det kommit uppgifter om att Samsung har en böjbar telefon på gång, så uppmärksammas nu att även Apple har beviljats patent på en liknande lösning. Möjligen är det således i segmentet böjbara telefoner som nästa stora smartphone-slag kommer att stå.

Det är sajten Patently Apple som hittat pantentansökningarna som beskriver en Iphone som kan vikas ihop på mitten. Enligt ritningarna som lämnats in så ser det ut som två ordinarie Iphone-enheter som samanfogats längs med sina respketive långsidor. Telefonen kan således öppnas och stängas på samma sätt som en bok eller en tidning. Men det framgår också av den bifogade texten att skärmen ska sträcka sig över de båda enheterna, vilket innebär att den måste vara böjbar. 

Nämner många skärmtyper

Apple specificerar ingen enskild skärmtyp, men nämner flera olika skärmteknologier, däribland MicroLED. Just den skärmtypen är extra intressant, dels då den sägs bli den dominerande skärmteknologin efter OLED, dels då färska uppgifter gjort gällande att Apple jobbar intensivt på en MicroLED-skärm tillsammans med sin underleverantör TSMC. 

Nästa stora mobilslag

Möjligen skulle böjbara mobiler därmed alltså kunna bli nästa stora grej på smartphone-sidan. Mycket trovärdiga rykten har nämligen gjort gällande att Samsung nu har just en sådan enhet på gång att visa upp inom bara några månader. Om enheten – som påstås heta Galaxy X – blir verklighet, så lär Apple vilja vara på banan med en liknande produkt tämligen omgående. Det bör dock påpekas att Apple ofta tar patent på olika lösningar som aldrig resulterar i några produkter på konsumentmarknaden.