Annons

Något för våghalsiga

Nu kan alla som vill ladda hem betaversionen av IOS 12

Det är fortfarande långt kvar till dess att en skarp version av IOS 12 släpps. Men nu kan den som vill (och vågar) åtminstone testa betaversionen.

Publicerad Uppdaterad

Det bör sägas på en gång: Installera inte en betaversion av ett operativsystem på din primära enhet (läs: en telefon du förlitar dig på i vardagen). Betaversioner är instabila, buggiga och kan i värsta fall göra enheten helt obrukbar. Med det sagt så kan vi konstatera att vem som helst nu kan plocka hem och installera betaversionen av Apples IOS 12. En betaversion för utvecklare släpptes redan i början av juni och den version som allmänheten nu kan plocka hem lär sannolikt vara betydligt mer stabil. Är du nyfiken och känner att du vågar testa så måste du börja med att besöka beta.apple.com med din IOS-enhet och logga in med ditt Icloud-konto. Därefter är det bara att följa instruktionerna och installera en fil som medger nedladdning av betan. I det sista steget startar man om sin enhet och gå in under inställningar/allmänt/uppdateringar och plockar hem den. Innan du gör det bör du dock skapa en backup av din enhet, helst mot Itunes. 

Fokus på prestanda

IOS 12 innehåller förvisso en del nyheter när det gäller appar och tjänster, men Apple har primärt fokuserat på prestandan med den nya versionen av IOS. Framför allt äldre enheter ska få en rejäl skjuts av IOS 12. Dessutom har man implementerat en rad verktyg som ska hjälpa användarna att använda sina telefoner på ett mer sunt sätt. Andra intressanta nyheter i IOS 12 är bland annat möjligheterna som öppnas upp med AR Kit 2, möjligheten att köra gruppchatt med upp till 32 personer i Facetime och för Iphone X-ägarna så kallade Memoji, som är ett slags personliga animoji-avatarer. 

Källa