Betan släppt för allmänheten

Nu kan alla testköra IOS 11

Det är nu fritt fram för alla som vill och vågar att testa betaversionen av Apples IOS 11, efter att den tidigare bara varit tillgänglig för utvecklare.

Publicerad:

27 jun 2017 - 08:11

Uppdaterad:

27 jun 2017 - 09:09

IOS 11 släpps inte i skarp version förrän i höst, men utvecklare har sedan WWDC-konferensen haft möjlighet att installera en betaversion av operativsystemet. Nu släpper Apple IOS 11-betan för allmänheten, vilket innebär att alla som har den kompatibla hårdvaran kan testköra den. 

Kräver kompatibel enhet

De enheter som fungerar med IOS 11 är Iphone 5S eller senare, femte generationens Ipad eller nyare, Ipad Mini 2 eller nyare, Ipad Air 1 och 2 samt sjätte generationens Ipod Touch. Den som tänkt göra uppdatering bör säkerhetskopiera sin enhet, eftersom en betaversion alltid riskerar att ställa till med både det ena och det andra. 

Så installerar du betan

Efter säkerhetskoperingen är det bara att surfa in på sajten för Apples Betaprogram och registrera sig med sitt Apple-ID. Därefter kan man ladda ned IOS 11-mjukvaran. Tryck ”installera” till dess att telefonen/paddan startar om. När den gjort det finns uppdateringen tillgänglig att ladda ned. 

.

.

 

.