Fördel vid kritiska uppdateringar

Nu kan Android-appar uppdateras medan de körs

Google har i samband med sin utvecklarkonferens för Android presenterat flera intressanta nyheter. Och mest intressant är den nya möjligheten att låta appar uppdateras medan de körs.

Publicerad Uppdaterad

Du har säkerligen någon gång irriterat dig på att en app inte går att använda medan den uppdateras. Av alla i-landsproblem som finns är det möjligen ett av de fånigaste, dock icke mindre ett problem. Och Google har bestämt sig för att göra någonting åt saken. I samband med utvecklarkonferensen Android Dev Summit presenterade man nämligen ett nytt programmeringsgränssnitt för Android som medger att man kan fortsätta använda en app medan den uppdateras i bakgrunden. För kritiska säkerhetsuppdateringar finns även möjligheten att logga ut användarna. 

”Flexibel uppdatering”

Den uppdateringsmodell som jobbar i bakgrunden kallas för en ”flexibel uppdatering”, och utvecklarna kan skräddarsy uppdateringsflödet så att det ska kännas som en naturlig del av appen. Till en början är det bara så kallade ”early access”-partners till Google som får tillgång till den nya funktionen. Något exakt datum för en bredare utrullning finns i nuläget inte, men Google har sagt att funktionen ska bli tillgänglig för alla utvecklare ”inom kort”. 

Källa