Samsung har rullat ut en uppdatering

Nu kan Bixbyknappen kopplas till valfri app även på äldre Samsungtelefoner

Samsungs utlovade uppdatering som medger att man omdefinierar den fysiska Bixbyknappen har nu rullats ut. Och det fungerar även på äldre telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Många gladdes säkerligen åt beskedet om att den fysiska Bixby-knappen – som i defaultläget kallar upp AI-assistenten Bixby på Samsungs telefoner – skulle gå att koppla till valfri app på de kommande Galaxy S10-telefonerna. Bixby är kanske inte allas kopp med AI-assistent-te, och många användare skulle nog gärna se att knappen öppnade någon annan app på telefonen. Kort efter det beskedet avslöjade Samsung att samtliga telefoner med Bixby-knapp skulle få samma möjlighet, alltså även äldre enheter. Och nu har man levererat. 

Enkelt att ändra

Den som vill omdefiniera funktionen för Bixbyknappen öppnar Galaxy Store och väljer Inställningar/Min sida/Uppdatera och plockar hem den senaste versionen av AI-assistenten. Därefter är det bara att gå in under inställningarna och välja Avancerade funktioner/Bixby-knapp för att ändra vilken app som ska öppnas. Någon annan funktion än just att öppna appar erbjuds i nuläget inte. 

Källa