https://www.mobil.se/nyheter/nu-kan-du-betala-aven-med-volvokort-i-google-pay
568683
Nyheter
falskt
Mobila betalningar

Nu kan du betala även med Volvokort i Google Pay

Volvofinans bank utökar nu sina kunders möjligheter till mobila betalningar genom att ansluta sig till Google Pay.

Igår meddelade Volvofinans Bank att man ansluter sig till Google Pay. Detta blir den tredje mobila betallösningen de ansluter sig till efter att i februari anslutit sig till Apple Pay och även Samsung Pay. 

h

Kunder vid Volvofinans bank kan ansluta ett kort via appen Carpay, sedan kan man alltså betala direkt med mobilen där sådan möjlighet ges. Vid varje köptillfälle skapas en unik säkerhetskod som bara används vid det köpet. I varje enhet genereras också ett unikt kortnummer som används vid betalningar, därför delas kortets egentliga uppgifter inte med den du handlar av. Helt enkelt i linje med hur mobila betalningar fungerar.

– Enkla och säkra mobila betalningar efterfrågas av våra kunder och vi utvecklar ständigt smarta lösningar för mobilen. Vi kan se att våra befintliga plånböcker används i hög grad, men eftersom de tjänsterna är styrda till specifika mobiltillverkare så känns det bra att också kunna lägga till Google Pay i utbudet. Nu får ännu fler möjlighet att använda våra kort i en digital plånbok, säger Erik Magnarsson, Produktägare Payments på Volvofinans Bank.